16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Dodeljene Majske nagrade za 2023 godinu
01.06.2024.

Sportski savez Srbije je petak 31. maja u domu Narodne skupštine u Beogradu održao redovnu sednicu Skupštine na kojoj su dodeljene prestižne “Majske nagrade”, najvažnije sportske nagrade u Srbiji.  Majske nagrade za 2023 godinu podeljene su najboljim pojedinačnim sportistima, sportskim radnicima, ekipama, trenerima, teritorijalnim savezima, sportskom novinaru a među najvažnijima je nagrada za životno delo.

Na početku Skupštine sve prisutne je pozdravio Davor Štefanek koji je istakao važnost Majske nagrade koja se dobija samo jednom u karijeri. Čestitao je svim dobitnicima i zahvalio se na pomoći države koja sve više ulaže u sport i trudi se da obezbedi što biolje uslove.

1486_3.jpg

Ministar sporta, Zoran Gajić koji je takođe prvo čestitao svim dobitnicima prtiznanja „ želim da čestitam budućim dobitnicima ovih prestižnih priznanja, a isto tako da čestitam svima vama u sali velike uspehe srpskog sporta. Svako od nas prisutnih ovde je doprineo da on bude jedna od najprestižnijih delatnosti u našem narodu. Hvala vam svima na tome, svojim radom, ponašanjem i odricanjem ste doprineli tom imidžu koji je ogroman. Svi smo svesni da širom zemaljske kugle kad pomenete ime Srbija, prva asocijacija je – sport. Čestitke svima nama, a posebno ovogodišnjim dobitnicima nagrade“

1486_4.jpg

Za najbolji teritorijalni savez proglašen je Sportski savez Kraljeva. Najbolji klub je Omladinski džudo klub Beograd ekipni prvaci Evrope, dok je najbolji nadležni savez Šahovski savez Srbije, zbog velikog uspeha naše reprezentacije koja je prvak Evrope.

Najbolji sportista je Strahinja Stojačić, najbolji igrač u basketu 3×3 na svetu a najbolja sportistkinja u neolimpijskom sportu je kikbokserka Aleksandra Krstić. Najbolji sportista sa invaliditetom je paraatletičar Filip Graovac.

Nagrada za najboljeg sportskog funcionera pripala je Mladenu Stojšinu, generalnom sekretaru Sportskog saveza Vojvodine, najbolji stručnjak je Vojko Pavlović, selektor seniorske reprezentacije Srbije u kuglanju. Za najboljeg sportskog novinara proglašen je Aleksandar Miletić.

1486_5.jpg

Nagrada za životno delo dodeljena je za trojicu vrhusnkih sportskih stručnjaka. Posthumno je nagrašen Dejan Milojević,  selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac i na kraju nagradu za životno delo je dobio legendarni košarkaški trener, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković.

Na sednici Skupštine Sportski savez Subotice predstavljali su Dejan Vuković sekretar Saveza i Sreten Damnjanović, predsednik Saveza i član Upravnog Odbora Sportskog saveza Srbije.

1486_2.jpg

  Share on Facebook