16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Uspešno održano gradsko prvenstvo "Liga malih šampiona"
28.05.2024.

Gradsko prvenstvo "Liga malih šampiona", namenjena za decu predškolskog uzrasta održano je u utorak 28. maja u sali Tehničke škole Ivan Sarić.

"Ligu malih šampiona" u našem gradu organizuje Sportski savez grada Subotice u saradnji sa Sportskim savezom Srbije i PU "Naša Radost". U protekla dva meseca održana su takmičenja u 20 predškolskih objekata u Subotici iz koji su se najbolje ekipe plasirale na gradsko takmičenje. Ekipu čini deset članova koji se takmiče u štafetnom poligonu spretnosti i brzine. U sali Tehničke škole bilo je blizu 400 mališana koji su se takmičili sa svojim vršnjacima. Organizatori su na kraju svako dete nagradili sa zlatnim medaljama jer su svi koji se bave sportom pobednici. Oni najbolji u generaciji 5 godina prtedstavljaće naš grad na Prvenstvu Srbije koje će se održati u septembru mesecu u Beogradu za vreme Velikog sajma sporta. 

Sportski savez Subotice se potrudio da takmičenje protekne u što boljoj atmosferi, bilo je namešteno 5 poligona spretnosti i pet poligona brzine tako da se odjednom takmičilo čak 100 mališana. Anagožovan je bio veliki broj volontera i profesora fizičkog koji su pomogali deci u prolasku kroz poligone i bodrili ih da što pravilnije i što brže obave predviđen sportski zadatak.   

1484_2.jpg

Prisutan je bio i Davor Štefanek predsednik Sportskog saveza Srbije koji je istakao da je prijatno iznenađen sa odzivom opština za ovo takmičenje. - Ove godine se prijavilo 45 opština za ovo takmičenje i očekuje nas veliko finale u septembru mesecu na sajmu sporta u Beogradu. Zaista je ovo bila predivna slika koju smo danas imali u Subotici. Ideja nam je bila da ovu malu decu fizički pokrenemo i da im približimo sport. Da se ova deca kroz ove igre počnu baviti nekim sportom.      

Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport ističe - Drago mi je što je Subotica prepoznata kao dobar domaćin i organizator upravo ovakvih  dešavanja za decu i što je Sportski savez Srbije u nama prepoznao partnera. Moram ovom prilikom da podsetim da je prošle godine u maju mesecu komisija za dodelu zvanja Evropski grad sporta bila upravo u ovoj sali gde su se takmičili mladi školarci. Upravo ovde kada su videli kako radimo sa decom stigle su pohvale i znali smo da smo na dobrom putu. 

1484_4.jpg

Po završetku takmičenja Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice izneo je svoje utiske. - Rado smo se odazvali ovoj akciji na poztiv Sportskog saveza Srbije. Izuzetno smo zadovoljni kako je proteklo takmičenje u kojem je učestvovalo skoro 400 mališana. Svi su bili silno motivisani i željni da pokažu da su najbrži i najspretniji. Ovakve akcije su važne jer uvodimo decu predškolskog uzrasta u svet sporta i pokazujemo važnost bavljenju sportom. Pored toga ih možemo učiti da je važno da pruže svoj maksimum da se takmiče sa vršnjacima ali u sportskom i fer plej duhu. Danas su za nas svi bili pobednici i zato smo svima učesnicima dodelili zaslužene zlatne medalje koje će verujem sa ponosom poneti kući.   

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u organizaciji ovog takmičenja, vaspitačicama PU Naša Radost, Su Teamu, Savezu za školski sport Subotice kao i tehničkoj školi "Ivan Sarić"    

1484_3.jpg

 
  Share on Facebook