16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Novi atletski rekviziti i sprave
24.05.2024.

Atletski klub Spartak je nakon više od trideset godina dobio nove atletske rekvizite i opremu zahvaljujujći Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i gradu Subotici. 

Oprema renomiranog francuskog propizvođača je vredna tri miliona dinara. Klub je dobio šesdeset prepona, startne blokove, opremu za skok u vis sa doskočištem, štafetne palice i diskove kao i kolica za transport opreme. 

Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport zahvalila se Pokrajinskom sekretarijatu na pomoći pošto je oprema većim delom finansirana kroz konkurs Pokrajine - U ovaj klub se značajnije nije ulagalo od 1978 godine osim u izradu atletske staze. Zato smo odlučili da kroz Pokrajinski projekat dobijemo sredstva koja bi ovom klubu pomogla u sportskom napretku. Zahvaljujući dobroj saradnji sredstva su dobijena i uz naša ulaganja za tri miliona dinara nabavljena je kvalitetna atletska oprema renomiranog francuskog proizvođača koja u potpunosti prati današnje trendove u organizaciji sportskih takmičenja. Sa ovom opremom Subotica ponovo može biti domaćin značajnih domaćih takmičenja, pa i međunarodnih nadmetanja u atletici. Osim za takmičenje, oprema je izuzetno značajna kao podrška za treninge. Ovo je klub koji ima takmičare svim starosnim kategorijama od pionira do veoma aktivnih veterana, a posebna pažnja se posvećuje mladim nadama koje dolaze. Poboljšanje uslova sigurno će pomoći i vrednim trenerima ovog kluba da porade na dodatnoj promociji sporta. 

1483_5.jpg

Predsednik kluba Slobodan Vojinović zahvalio se na donaciji i istakao odličnuj saradnju sa Gradom i Sportskim Savezom Subotice i istakao da je obnavljanje opreme veoma značajno za atletiku i njihov klub. Uz atest koji treba da dobiju klub bi na Gradskom stadionu sada bio u mogućnosti da organizuje atletske mitinge i takmičenja visokog ranga. Dugo su u klubu čekali na ovu opremu koja je sada stigla i koja će im znatno pomoći i u trenažnom procesu u diosciplinama u kojima do sada nisu imali toliko uspeha. 

1483_2.jpg

Glavni trener u klubu, Joška Kereši pohvalio se državnim prvacima koji su takođe bili prisutni. Dario Bašić Palković, aktuelni prvak države na 800 metara i Sofija Dobrički, reprezentativka Srbije na 400 metara i u štafeti 4 x 400 metara. Kereši je istakao da se klub može pohvaliti brojnim medaljama ali i brojem takmičara kojih ima u svim starosnim kategorijama. " klub ima i aktivne takmičare od kategorije pionira, pa sve do veterana. Imamo veliku bazu, jedan naš trener, bivši olimpijac, Laslo Ubori trenira oko sedamdeset naših najmlađih članova, od sedme do dvanaeste godine i mislimo da ćemo imati i ubuduće vrlo vredne i dobre takmičare. Takođe i naši veterani postižu sjajne rezultate na takmičenjima“

Prvaci države Dario i Sofija su se složili da će im nova oprema sigurno puno pomoći u daljoj karijeri. Dobra oprema ima veliki uticaj na krajnji rezultat, ne mogu se uvežbavati i ostvariti dobri startovi ako starni blokovi nisu kvalitetni, isto važi i za opremu za vis i prepone za trčanje. 

1483_1.jpg

1483_4.jpg

  Share on Facebook