16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najava ulične odbojka
22.05.2024.

U subotu 25. maja Subotica će biti u znaku odbojke. Na trgu oko Gradske kuće održaće se 24. tradicionalni turnir u uličnoj odbojci „Streetvolleyball“ koji će okupiti mlade odbojkašice i odbojkaše a u isto vreme u Sali Tehničke škole Ivan Sarić će se održati 17. veteranski trurnir koji će okupiti 12 ekipa iz Srbije i Slovenije.

Povodom održavanja turnira u uličnoj odbojci održana je konferencija za štampu na kojoj je sekretar Sportskog saveza Subotice najavio dešavanja i pozvao sugrađane da dođu na Trg i pruže podršku mladim odbojkašicama da ostvare svoje prve pobede i osvoje prve medalje koje će im sigurno biti podstrek za nastavak karijere.   

1482_3.jpg

Više o samom turniru izneo je idejni tvorac, Dragan Savić „Naš turnir se odlikuje kontinuitetom i uvek smo imali veliki broj učesnika. Našim gostima se sviđa ovakva ideja, pokazuje se to iz godine u godinu, jer okupljamo najmlađe kategorije, koje još nisu u sistemu takmičenja, i zajednom im predstavljamo ljubav prema sportu, ljubav prema odbojci. Očekuju se učešće oko 230 ekipa u kojima će se takmičti 1500 devojčica. Takmičenje će se odvijati na dvadeset terena.  Ovo će biti impozantan broj učesnika, slično je bilo 2013 godine, međutim verujem da ćemo u subotu nadmašiti tu godinu i da će ovo biti nalmasovniji streetvolley turnir. Igraće se odbojka od 9 ujutro pa do sumraka. Pozivamo sve da navijaju za odbojku. Ovom pšrilikom bih se zahvalio Gradu Subotici i Sportskom savezu Subotice koji nam pružaju dugogodišnju podršku. ”

1482_4.jpg

Ovogodišnji promoter turnira je Dragana Korolija, odbojkašica Spartaka, ali i reprezentativka Srbije, kje je pre pet godina učestvovala na ovom turniru. „ Drago mi je što se tradicija nastavlja. Tu se prave prvi odbojkaški koraci koja pomažu za dalju karijeru. Pozivam sve devojčice da nam se pridruže i da stvaramo lepe uspomene“

1482_1.jpg

  Share on Facebook