17.06.2024. Ponedeljak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Lazetić doneo sportsku opremu u Suboticu
05.11.2023.
 
Akcija Fudbalskog saveza Srbije koja za cilj ima pomoć klubovima iz manjih sredina je nastavljena, a u okviru svojih aktivnosti Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija u FSS, posetio je u nedelju i Suboticu. Tom prilikom su pakete sportske opreme dobili klubovi Gradske lige Subotice, SFU Kelebijska šuma i FK Palić.

Lazetić je imao i priliku da se susretne sa predstavnicima pomenutih klubova, da poseti treninge mlađih kategorija, da se upozna sa radom i ciljevima, ali i da se sretne sa predstavnicima lokalne samouprave koju je predstavljala Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, odnosno sa generalnim sekretarom Sportskog saveza Subotice Dejanom Vukovićem.
 
 Govoreći u ime SFU Kelebijska šuma Petar Pantelinac se zahvalio na pomoći predstavnicima Saveza, a kako kaže, ona je od izuzetnog značaja. "Postojimo tek godinu i po dana, pokušavamo da oživimo fudbalsku tradiciju u naselju Kelebija koja nije postojala proteklih sedamnaest godina. Došli smo do momenta da uz seniore, koji su u prvoj sezoni u Gradskoj ligi osvojili titulu, imamo i mlađe kategorije. Radimo na daljem razvoju, kako bi obezbedili budućnost kluba. Poseban kuriozitet je da ovom terenu gravitiraju 3-4 gradske zajednice, uz naselje Kelebiju, što predstavlja značajan broj stanovnika..."

1419_4.jpg

1419_2.jpg
 
Govoreći o radu na Paliću trener mlađih kategorija Zoltan Beler, kazao je kako je podrška Saveza velika motivacija. "Ovakve akcije su sjajne, pomoć nam znači, pogotovo deci koja se nalaze na početku svojih karijera. Uz novu opremu biće lakše preneti deci znanja, a ona će ih i lakše usvojiti. Jer sva deca kreću od sna da će dosegnuti fudbalske visine, a mi smo svi tu da negujemo njihove snove, da ih podržavamo."

O dobroj saradnji Fudbalskog saveza Srbije i Grada Subotice posvedočila je i Nataša Aleksić, članica GV Subotice, zadužena za sport i omladinu. " Zahvalni smo Fudbalskom savezu Srbije koji je uvek dobar partner Subotici. Pokazuje se to i po ovoj podeli sportske opreme našim klubovima, drugom ciklusu u jednom kratkom periodu. Posebno bih istakla još jedan sjajan primer saradnje Subotice i FSS-a, a to je tradicionalni Memorijalni turnir „Stevan Vilotić Ćele“, koji traje već tri decenije, i u prvi plan stavlja omladinske selekcije."
 
1419_3.jpg

Po okončanju posete Subotici Nikola Lazetić je pohvalio decu koja su zaljubljena u fudbal, ali i sve one koji se trude da stvore potrebne uslove za njihov razvoj. " Iako se ljudi u klubovima „muški bore“, uspevaju da obezbede deci mogućnost da se od malih nogu bave sportom. U Fudbalskom savezu Srbije smo i na ovaj način pokazali da vodimo računa i o „manjim“ klubovima, a moram da ponovim da ovi klubovi, bez obzira na to da li traju preko 100 godina, ili tek nekoliko, uspevaju da funkcionišu zahvaljujući ogromnoj podršci Republike Srbije" – poručio je Lazetić.

1419_1.jpg
  Share on Facebook