16.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Srbija pobednik Memorijala Stevan Vilotić
13.09.2023.

Reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto na 29. Memorijalu „Stevan Ćele Vilotić“ koji je održan u organizaciji FSS uz tehničku podršku Sportskog saveza grada Subotice. Naši reprezentativci podigli su pobednički pehar iako su u poslednjem meču sa 1:0 izgubili od reprezentacije Francuske. Reprezentativci Srbije mogu da žale za prilikama koje su propustili, jer bi remi možda bio najrealniji rezultat. 

U drugoj utakmici trećeg dana koja je odigrana na Akademiji TSC, Crna Gora je došla do ubedljive pobede nad reprezentacijom Mađarske od 4:0 i time osvojila drugo mesto na turniru. Nakon šest odigranih utakmica konačnog pobednika odlučivala je gol razlika. Pošto su tri reprezentacije sakupile isti broj bodova, ostvarile po dve pobede, redosled je odlučen na osnovu gol razlike između te tri ekipe. Najbolaj je bila Srbija, drugo mesto pripalo je Crnoj Gori, trećeplasirana je bila Francuska dok je poslednje mesto bez osvojenog boda zauzela reprezentacija Mađarske. 

1405_2.jpg 

Po okončanju poslednjeg meča usledila je ceremonija i dodela pehara reprezentacijama i priznanja za najbolje pojedince. Za najboljeg golmana proglašen je Luka Lijeskić iz Srbije, plaketu mu je uručio Pavle Simić ispred FSS. Aleksandar Stanković poneo je titulu najboljeg igrača, trofej mu je predao Milan Mijailović, najtalentovaniji igrač turnira iz reprezentacije Srbije je Kosta Nedeljković kome je trofej predala Svetlana Vučić Vilotić. Za prvog strelca Memorijala priznanje je pripalo Stefanu Goluboviću iz Crne Gore za upisana dva pogotka, a plaketu mu je uručio Slobodan Kustudić, trener FK Bačka 1901. Plaketa za ferplej „Ivica Kajdiči“ pripala je Srbiji, koja je imala najmanje žutih kartona, uručio ju je Rade Rudić, fudbalski radnik iz Subotice, a za najboljeg trenera priznanje je Svetlana Vučić Vilotić ćerka pokojnog čika Ćeleta uručila Radovanu Krivokapiću selektoru Srbije. Predstavnicima reprezentacija trofeje za četvrto, treće, drugo i prvo mesto uručivali su Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Svetlana Vučić Vilotić, ćerka Stevana Vilotića, i Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu.

1405_1.jpg


  Share on Facebook