17.06.2024. Ponedeljak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najvaljen 29. Memorijalni turnir Stevan Vilotić - Ćele
06.09.2023.

U medija centru Gradske kuće najavljen je 29. Memorijalni fudbalski turnir "Stevan Vilotić - Ćele " koji se održava od 06. do 13. septembra u Subotici, Senti, Kuli i Bačkoj Topoli. 

Turnir su najavili predstavnici Fudbalskog saveza Srbije i Sportskog saveza Subotice koji zajednički već duži niz godina uspešno organizuju jedan od najjačih fudbalskih turnira za omladince od 19 godina. Ove godine pored domaćina Srbije učestvuju i reprezentacije Francuske, Crne Gore i Mađarske.  

Generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković zahvalio se Fudbalskom Savezu Srbije što su ponovu u našem gradu prepoznali partnera za organizaciju ovako jakog turnira -  Podsetićemo samo da su upravo na ovim turnirima igrale selekcije Srbije koje su osvojile Prvenstvo Evrope i Prvenstvo sveta. Ponosni smo na sve učesnike proteklih godina, skoro već tri decenije, a ponosni smo i što možemo da čuvamo jednu ideju koju je osmislio i prvi realizovao naš pokojni kolega Ivica Kajdoči. Dobro znaju svi da su na ovim turnirima prethodnih 28 godina stasali sjajni fudbaleri, koji su nam pomogli da se čuva sećanje na jednog sportskog radnika kao što je Stevan Vilotić. Veliku zahvalnost pored domaćina utakmica dugujemo i fudbalskim klubovima koji su nesebično ustupili svoje terene za treninge reprezentacijama, Bačka, Tavankut, Bajmok, Gradski staduion, Bajša i TSC Akademija. Očekujemo zanimljive i interesantne utakmice pa ovom prilikom pozivamo sugrađane da isprate utakmice."

1404_1.jpg

Pavle Simić, menager reprezentacije Srbije istakao je kvalitet turnira "O jačini turnira svedoči i činjenica da je selekcija Francuske, čiji samo jedan igrač vredi preko 30 miliona evra, insistirala da dođe. To je još jedan pokazatelj koliko imaju poverenja u naš Fudbalski savez i Suboticu. Ovo će biti vrlo dobra priprema za predstojeće kvalifikacije. Zahvaljujem se Subotici i Sportskom savezu grada koji su nam od velike pomoći u organizaciji turnira."

1404_3.jpg

Selektor Srbije je Radovan Krivokapić imao je prilike da turnir osvoji kao igrač "Unazad par godina sam prisutan na turniru kao sportski radnik i upoznat sam sa njegovim kvalitetom, sa sjajnom organizacijom, a rivali su izuzetni. Tu je aktuelni evropski šampion Francuska, jedna Mađarska koja je u usponu, naši prijatelji iz Crne Gore sa kojima smo već igrali. Ovo nam je idealna prilika da se pripremimo za ono što je najvažniije, prvi krug kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, ali i idealna prilika da pokažemo šta možemo."

1404_2.jpg

Ispred igrača obratili su se kapiten Aleksandar Stanković i golman Luka Lijeskić. Istakli su da je atrmosfera u reprezentaciji odlična i da je prava priilika da kroz ovaj turnir pošalju poruku fudbalskoj Evropi o kvalitetu srpske reprezentacije, pogotovo u duelima protiv izuzetnih rivala.

Satnica turnira:

Prvo kolo: četvrtak 07. septembar

  • 16:00 Srbija - Mađarska (Gradski stadion u Subotici)
  • 16:00 Francuska - Crna Gora (Senta)

drugo kolo: subota 09. septembar

  • 17:00 Srbija -Crna Gora (Kula)
  • 17:00 Mađarska - Francuska (Senta)

treće kolo: utorak 12. septembar

  • 15:00 Mađarska - Crna Gora (Akademija TSC)
  • 17:00 Srbija - Francuska (Gradski stadion u Subotici)
  Share on Facebook