16.07.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Milica Despotović juniorski prvak Evrope u kik boksu
03.09.2023.

Subotičanka Milica Despotović, članica Kik boks kluba Top Fighter novi je prvak Evrope u kik boksu, pošto je na Evropskom prvenstvu koje je održano u Turskoj osvojila zlatnu medalju u disciplini low kikck u kategoriji do 48 kg. 

Na Evropskom prvenstvu učestvovalo je 1584 takmičara iz 38 zemalja Evrope. Reprezentacija Srbije je nastupala sa 26 takmičara sa mlađim i starijim juniorima u ringovnim disciplinama low kick i k1 koji su osvojili 7 zlatnih, 4 srebrne i 8 bronzanih medalja. Članovi nacionalnog tima bili su i subotičani Nikola Lončar i Milica Despotović, članovi KBK Top Fighter.

Nikola Lončar se takmičio u disciplini k1 do 75 kg. U četvrtfinalu se borio sa iskusnim reprezentativcem Poljske, Bogucki Milcszeom od kojeg je izgubio na poene. Puno više uspeha zabeležila je Milica Despotović koja je nastupala u disciplini low kick do 48 kg. U četvrtfinalu predstavnica Azerbejdžana Akberova Jeyran predala joj je meč, time je Milica prošla u polufinale gde je sa 3:0 pobedila reprezentativku Turske, Ozyol Afra Ecrin. U finalnoj borbi snage je odmerila sa još jednom takmičarkom iz Turske, Tekdal Ulku Sevval. Slavila je milica sa 2:1 i time osvojila zlatnu medalju.

1403_2.jpg

Trener Kik boks kluba Top Fighter, Alen Heralić analizirao je učešće svojih takmičara na Prvenstvu Evrope -  "Voljom žreba Lončar je na startu za protivnika imao prošlogodišnjeg svetskog prvaka. Iako je izgubio sa 3:0, mogao je da preokrene meč jer je kod dvoje sudija gubio za jedan poen. Nije došao ni do jednog odličja, ali je svakako uspeh za njega nastupati za nacionalni tim i učestvovati na ovakvom takmičenju. Despotovićeva se sa druge strane borila sa dve reprezentativke Turske, koje su u prethodnim kolima eliminisale predstavnice Irske, Poljske i Mađarske. U polufinalu je ubedljivo pobedila domaću takmičarku na poene i u trećoj rundi zapečatila pobedu nožnim frontalnim udarcem u glavu nakon čega je protivnica bila u nokdaunu. Dok je u finalu imala iscrpniji meč takođe protiv domaće takmičarke, ali na kraju zasluženo slavila na poene 2:1 i postala šampion Evrope. Kao treneru naravno da mi je žao što i Lončar nije ostvario bolji uspeh, ali svakako nastup dvoje naših takmičara za nacionalni tim i osvajanje zlata je najlepši poklon za pet godina od kako sam na čelu kluba. Takođe bih se zahvalio Sportskom savezu grada Subotice što je finansijski pomogao odlazak naših subotičana Evropsko Prvenstvo."

1403_3.jpg

  Share on Facebook