03.12.2020. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Sportski penjači Spartaka najbolji u Srbiji
23.10.2020.

Sportski penjači PSK Spartak proglašeni su za najbolji klub u Srbiji po ostvarenim rezultatima u 2019 godini. Uspeh dobija na veličini kada se uzme u obzir da su tokom godine nastupali sa dvadesetak takmičara što je znatno manje od konkurenata. 

U 2019 godini takmičari ovog kluba osvojili su 17 zlatnih, 18 srebrnih i 14 bronzanih medalja na prvenstvima Srbije. Povodom dobijanja ovog laskavog priznanja za najbolji klub Srbije u sportskom penjanju Uprava je organizovala prigodno okupljanje za svoje sportiste i trenere gde su podeljeni pehari najboljima. Sve prisutne pozdravio je predsednik Planinarskog saveza Srbije, Iso Planić,  generalni sekretar Svetlana Veljković i Nenad Tripković predstavnik sekcije alpinista.

Prisutan je bio i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice koji je pozdravio prisutne i zahvalio se klubu i posebno trenerima na trudu koji ulažu u razvoj i obuku ovih mladih sportista - Planinarski klub Spartak svake godine napreduje i postiže sve bolje rezultate. Drago mi je da ste postali klub sa najboljim rezultatima u sportskom penjanju u 2019 godini. Prevodnik je Nora Bognar seniorska prvakinja Srbije, koja je bila proglašena i za najboljeg sportistu Subotice u juniorskoj konkurenciji, ali po ovim rezultatima i po prisutnim mladim takmičarima se vidi da klub ima veliku perspektivu i da će njenim stopama krenuti i neki novi uspešni penjači. Sportsko penjanje je postala Olimpijska disciplina i nadamo se da će na nekim od narednih Igara predstavnik subotičkih penjača učestvovati na njima.

1187_1.jpg

Boje Spartaka su branili Čenge Kenjereš, Maksim Purlija, Tamaš Kučera, David Dekanj, Regina Šiplika, Hana Kenjereš, Damjan Rapić, Alina Ljakić, Viktor Prćić, Stela Latoš., Adela Flora, Aron Tot, Milan Petrić, Maja Fabri, Nora Bognar, Žaklina Besedeš, Iija Tomić, Darko Janković, David Kopunović, Aleksandra Dejanovski.

  Share on Facebook