07.12.2021. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Promovisani novi operativni treneri
16.09.2020.

U Trofejnoj sali Sportskog saveza Subotice u utorak, 15. septembra, svečano su uručene diplome novim operativnim trenerima kroz saradnju Visoke škole za obrazovanje vaspitača i trenera i Sportskog saveza Subotice.

Diplomu operativnog trenera u više sportova steklo je još šesnaest polaznika kursa, pa je tako sada kroz ovu saradnju potvrdu u svom znanju steklo oko 100 trenera. – Ovo je jedna zaista lepa saradnja Visoke škole i Sportskog saveza, a na nama je bilo da pomognemo realizaciju, te da sada čestitamo svima onima koji su završili kurs i da im poželimo mnogo sreće u radu. Bitno je svima da se treneri edukuju, kako bi dali što veći doprinos u razvoju sporta, ali i doneli što bolje rezultate – poručila je na početku Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu.

Da je ovo samo nastavak dobre saradnje potvrđuje i Veselin Bunčić, predsednik Departmana za sport Visoke škole za obrazovanje vaspitača i trenera. – Drago mi je što je prepoznata potreba edukacije trenera. Takav potez donosi benefite na duže staze. Obezbeđujemo zajedno trenerski kadar, naši polaznici ostvaruju i saradnju sa klubovima kroz praktični rad, a sve u cilju da njihovo znanje bude što bolje, da imaju mogućnost da svoje znanje prenesu na mlade. Konačno, cilj je da uz dobre rezultate i dalje budemo „grad sportova“ – kazo je Bunčić, a one koji su dobili diplomu operativnog trenera pozvao da svoju edukaciju nastave.

Sticanje diplome je važno za trenere i klubove u cilju što boljeg rada, ali je i u skladu sa Zakonom o sportu. – U klubovima više ne mogu da rade treneri bez diploma, a status operativnog trenera je miminum za rad sa mladima od šesnaest godina, dok je za mlađe potrebna trenerska škola od tri godine. Trudimo se da pomognemo onima koji se već bave ovim poslom da svoje znanje zaokruže diplomom, ali i budu u skladu sa zakonima. Našim članovima smo ostvarili određene benefite prilikom sticanja diplome, u finansijskom smislu, a kroz saradnju sa Visokom školom za obrazovanje vaspitača i trenera oko 100 trenera je okončalo ovaj kurs – istakao je Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice.

1182_1.jpg


  Share on Facebook