07.12.2021. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Iva i Marko pobednici teniskog turnira Jovan Kukaras
05.09.2020.

Tenis klub Spartak bio je odličan domaćin tradicionalnog međunarodnog teniskog turnira za igrače do 14 godina koji poslednjih godina nosi naziv Memorijal "Jovan Kukaras" u znak sećanja na istaknutog sportskog radnika.

Bio je ovo prvi međunarodni teniski turnir za vreme pandemije virusa Corona -19, koji je organizovan uz niz preventivnih mera u cilju zaštite zdravlja igrača ali i svih prisutnih. Nažalost turnir je odigran bez prisustva publike, koaj nije imala mogućnost da prisustvuje kvalitetnim mečevima.

1177_1.jpg

Prvo mesto u konkurenciji devojčica osvojila je Iva Janković koja je u zanimljivom finalu, nakon preokreta savladala Anu Savković sa 2:1 (4:6, 6:2, 7:5). Interesnatno je da je u trećem setu gubila sa 5:0, ali ni to je nije sprečilo da preokrene rezultat i na kraju osvoji pobednički pehar. Finalistkinje su bile igračice iz Srbije koje su do finala izbacile prvu i drugu nositeljku Masianskaju iz Rusije i Konstantinovu iz Bugarske.

U konkurenciji dečaka slavio je Marko Maksimović iz Bosna i Hercegovine, drugi nosilac, koji je u finalu savladao Nikolu Lulića iz Srbije sa 6:1, 6:0. Lulić je pre finala izbacio trećeg nosioca Pileanua iz Rumunije, a nakon toga i prvog favorita Ognjena Milića iz Srbije.

1177_2.jpg

Pehare najboljima uručio je Milan Vučković, predsednik TK Spartak koji je ujedno istakao da je turnir bio veoma uspešan uz puno interesantnih i kvalitetnih mečeva.

  Share on Facebook