04.12.2020. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Istorijski uspeh kuglaša Spartaka
25.06.2020.

Kuglaši Spartaka su pobedom u poslednjem kolu Super lige protiv Crvene Zvezde osvojili treće mesto i po prvi put u svojoj istoriji se plasirali u Evropski kup.  

Subotica je bila poznata po ženskom kuglanju, velike uspehe zabeležile su kuglašice Pionira a sada su njihovim stopama krenuli i kuglaši Spartaka. Subotičanima je za izlazak na Evropski scenu bilo potrebno osvajanje trećeg mesta u prvenstvu a za to im je bila neophodna pobeda u poslednjem 18. kolu nad Crvenom Zvezdom u Beogradu. Slavio je Spartak sa 6:2 (3.409:3.324), za veliku radost i plasman u jedno od evropskih takmičenja. Odlično su otvorili meč subotičani, nakon napetog početka uspeli su da povedu sa 4:0 i 118 čunjeva vička od rivala. Došlo je do malog opuštanja nakon ubedljivog početka, međutim to nije ugrozilo konačnu pobedu. 

Pero Skenderović predsednik kuglaškog kluba Spartak ističe veliki uspeh ove ekipe – Nikada nismo igrali evropske kupove. Pred ovu sezonu smo gajili nade da bi tako nešto moglo da se desi, iako je konkurencija bila izuzetno jaka. Sada, kada vidimo da su iza nas ostale ekipe poput Partizana, Metalca, Beograda, pa i Crvene zvezde, možemo da zaključimo da je subotički Spartak zaista bio najprijatnije iznenađenje sezone.

- Evropski kupovi bi trebali da se odigraju u septembru mesecu. Imamo dovoljno vremena da odradimo prilično obiman zadatak priprema. Očekujem i da se bar nešto malo pojačamo. Trudićemo se da do septembra zaokružimo sve, a nadamo se i maloj pomoći lokalne samouprave odakle su nam nedavno izašli u susret nabavkom sportske opreme za naš tim – rekao je Pero Skenderović.

  Share on Facebook