03.12.2020. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najbolji sportisti u akciji Lajoš Vermeš
12.02.2020.

U restoranu „Spartak” obavljena je dodela nagrada osvajačima priznanja u četrnaestoj sezoni akcije izbora najboljih sportista našeg grada Medalja „Lajoša Vermeša” koju organizuje Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860” na čelu sa sportskim novinarom Nikolom Stantićem.

U tradicionalnoj manifestaciji glasalo je trideset članova žirija, sastavljen od novinara, sportskih radnika i trenera, a nakon sabiranja glasova, objavljenih na stranicama „Novih Subotičkih novina”, dobio se konačan plasman. 


Prvo mesto u konkurenciji sportista osvojio je Sebastijan Nađ, rvač Spartaka, dok je najbolji klub, Ženski fudbalski klub Spartak. Medalje Lajoša Vermeša pripale su i drugoplasiranoj Violeti Slović iz Ženskog fudbalskog kluba Spartak i trećeplasiranom Tamašu Kajdočiju iz Kluba dizača tegova Spartak. Medalje Lajoša Vermeša najboljim sportistima i kolektivu dodelili su Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice.  

1150_3.jpg

Kao i ranijih godina sportisti koji su ostvarili plasman od 4. do 10. mesta nagrađeni su Vermešovim plaketama. Četvrto mesto su po broju bodova podelili Nora Bognar i Veljko Gligorić, a peto mesto Kristijan Juhas i Stefan Kostadinović. Šesta je Leona Rogić, sedmi je Filip Kulić, dok osmo mesto dele Jasmina Nađ i Martin Mačković. Rang-listu zaključuju Nina Šabić na devetom i Nikolina Đorđević na desetom mestu. Vermešove plakete dodelio je novinar Nikola Stantić, organizator akcije Medalja "Lajoša Vermerša" 

1150_2.jpg

I ove godine dodeljena je medalja za sportski podvig godine, priznanje od prošle godine nosi ime po po Luki Andrašiću, a ove godine pripalo je Tenis klubu Spartak za odličnu sezonu u kojoj su ekipno osvojili prvo mesto u juniorskoj muškoj i ženskoj konkurenciji kao i u senioreskoj muškoj i ženskoj konkurenciji.

Najbolje sportiste nagradili su i firma Unit sa renomiranom sportskom opremom i ambulanta "Rehability" sa sportskim pregledom i tretmanom. 

1150_1.jpg

  Share on Facebook