03.12.2020. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Šeki Enterijer Real Impeks pobednici Novogodišnjeg turnira
13.01.2020.

Pobednik 47. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu je ekipa Šeki Enterijeri Real Impeks koja je u finalu savladala Lampone Meridian i time po treći put osvojila ovaj turnir. Finalni dan održan je pred prepunom Halom sportova u odličnoj sportskoj atmosferi. Pored seniora publika je imala prilike da vidi i završnicu Dečijeg turnira koji je takođe bio zanimljiv.

Seniorski program počeo je utakmicom za treće mesto u kojem je NTM Čikerija savladala Bemix sa 5:2. Nakon neizvesnog početka Čikerija je golovima Švelje i Vizina povela sa 2:0 u 17. minutu. U samoj završnici prvog poluvremena Šimić im je doneo veliku prednost od 3:0. Nije se puno menjao odnos snaga ni u drugom poluvremenu. Postigla je Čikerija do 27. minuta još dva gola te povela sa 5:0. Bemix je do kraja susreta uspeo da ublaži poraz, golovima Ilić Vladana smanjili su na 5:2 što je ujedno bio i konačan reztultat. 

1149_5.jpg

Najava velikog finala propraćena je svetlosnim efektima i emotivnom porukom koju su nosili finalisti turnira "Pop i Đoka zauvek sa nama", u znak sećanja na preminule članove ekipe šeki Enterijeri Real lmpeks. Puna hala sportova gromoglasnim aplauzom je ispratila ovaj znak pažnje. Finale je proteklo u odličnoj igri ekipe Šeki Enterijeri Real Impeks koji su celi turnir odigrali u velikom ritmu i sa velikom željom da ga osvoje i da na sportski način odaju počast svojim drugovima koji više nisu sa njima. Poveli su u 5. minutu golom Čičića, nakon čega je Lampone Meridian odgovorio istom merom i preko Klaića poravnao na 1:1 u 10. minutu. Disciplinovanom igrom u odbarni Šeki je stvarao prilike iz brzih akcija koje su iskoristili u 14 i 15. minutu stigli do prednosti od 3:1. Početkom drugog poluvremena Letić postiže gol za velikih 4:1 i već tada je  pobednik bio odlučen. Na kraju ubedljiva pobeda od 7:1 u  korist ekipe Šeki Enterijeri Real Impeks, kome je ovo bila treća titula na Novogodišnjem turniru.   

1149_3.jpg

Po završetku finala nagrađeni su i najbolji pojedinci. Najbolji strelac turnira je Aleksanrad Zolnajić iz ekipe Došlov co koji je postigao devet golova. Najbolji golman je čuvar mreže pobedničke ekipe Dušan Vukoslavović, Titulu najboljeg igrala tirbira poneo je Veselin Guberinić, igrač Šeki Enterijer Real Impeksa koji je suvereno vodio svoj tim do pobednilčkog pehara. 

1149_2.jpg

Na kraju su podeljena priznanja za najbolje tri ekipe. Medalje i pehar za treće mesto, NTM Čikeriji dodelio je Dejan Vuković, generakni sektretar Sportskog saveza Subotice. Drugo mesto osvojila je ekipa Lampone Meridian, medalje i pehar uručila im je direjtorica JKP Stadion, Tamara Dimitrioski. Red je došao i na najbolje u proteklih mesec ipo dana. Medalje, pehar, ček u vrednosti od 400.000 dinara kao i veliki prelazni pehar predstavnicima ekipe Šeki Enterijer REal Impeks uručio je Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

  1149_1.jpg

  Share on Facebook