07.08.2020. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Novi sportski teren u Novom Žedniku
23.07.2019.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Labana, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Nemanja Simović, direktor Javnog komunalnog preduzeća za upravaljenje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević i generalni sekretar Sportskog saveza Subotice obišli su u utorak, 23. jula, novi multifunkcionalni teren za košarku, mali fudbal i rukomet sa tartan podlogom u Novom Žedniku. Reč je o novom terenu koji se nalazi u sklopu sportskog centra, kraj fudbalskog terena domaćeg FK Preporod, a investicija je to od 7 miliona dinara koja je realizovana iz gradskog budžeta.

1116_2.jpg

Duško Petrović, predsednik Skupštine Mesne zajednice Novi Žednik zahvalio se u ime meštana na vrednoj pomoći, ali i dosadašnjim ulaganjima. – Hvala gradonačelniku i njegovim saradnicima koji su razumeli potrebe stavnonika Novog Žednika i što je u kratkom periodu omogućeno da se realizuje ovakav projekat. Ovo je sigurno i lep poklon za rođendan, jer naš FK Preporod slavi jubilej - 80 godina postojanja. Obogaćen je prostor sportskog centra u Novom Žedniku, a podsetiću samo da je ovde do pre 3-4 godina bila velika livada, a uz dobru viziju iz godine u godinu dodajemo nove sadržaje. Imamo, pored terena za fudbal, sada i tribine, teretanu na otvorenom, restoran, a uz nove terene stvaramo uslove da bi stanovnici Novog Žednika mogli da se bave sportom, jer je ovo sportsko mesto, a tako će i ostati.

Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, podsetio je da su protekle tri godine obeležila i velika ulaganja u sportsku infrastrukturu. Gradski stadion je dobio novu travnatu podlogu, atletsku stazu i reflektore, a sada mu predstoji dalja rekonstrukcija, kroz izgradnju novih tribina. Značajni radovi su zaključeni i u Hali sportova, a vodi se računa i o manjim sredinama. – Nismo zaboravili ni prigradske i seoske mesne zajednice, niti škole. Otvoreno je 5-6 novih sportskih terena u školama, a ovo je peta investicija po mesnim zajednicama ovog tipa. Cela investicija je vrednosti sedam miliona dinara, a ostvarena je iz gradskog budžeta. Prvo je urađena podloga, potom asfalt, a na kraju je postavljen tartan, sa pratećom sportskom infrastrukturom, golovima i koševima. Poklopilo se sve sa jubilejom od osam decenija FK Preporod, a siguran sam da ćemo i u narednim godinama pomagati kako bi prigradska i seoska naselja imala dobre uslove.

Foto galerija

  Share on Facebook