02.02.2023. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Sportsko društvo Sever

Među najmasovnijim

Jedno od najmasovnijih sportskih društava u radnim organizacijama, svakako je Sportsko društvo Sever, koje ima 700 aktivnih članova.
U SD Sever rade brojne sekcije koje su uključene u zvanična ligaška takmičenja: fudbal (bili su u Vojvođanskoj ligi, sada su u Područnoj ligi), rukomet (Bačka liga), streljaštvo (Subotička liga), stoni tenis (Subotička liga), rvanje (II savezna liga) i šah (Subotička liga).
Ostali članovi, takođe, imaju bogat program organizovanih aktivnosti: sudeluju u svim sportskim radničkim manifestacijama Subotice i Vojvodine, kao i raznim prijateljskim sportskim susretima sa srodnim kolektivima iz cele zernlje. Povoljni uslovi za nesmetan rad stvoreni su izgradnjom sportskog kompleksa Nikola Tesla.
Za uspešan razvoj sportskih aktivnosti, Radna organizacija Sever dobila je vojvođansku sportsku nagradu Jovan Mkić-Spartak, a pojedinci su za doprinos omasovljenju sporta i za fer-plej, takođe, primili posebna priznanja i spomen-obeležja.
Najstariji sportski klubovi - fudbalski i rukometni - formirani su još 1946. godine, na inicijativu sindikalne podružnice. Nosili su, prvo, ime Metalac, a kasnije su kao i SD dobili - sadašnje ime.
Po izuzetnim rezultatima ostaće zapamćeni: fudbaler Dezider Marton, rvač Josip Vidaković, kao i takmičari nekih drugih sekcija koji su dosad sudelovali na sportskiui igrama Subotice i Vojvodine.

  Share on Facebook