02.02.2023. Četvrtak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Sportsko društvo Radnički iz Bajmoka

Madi najbrojniji

U Bajmoku je dobro organizovana sportska aktivnost učenika osnovnih škola, omladine i građana. Sportski centar je izgrađen 1967. godine. Radnički igra u Vojvođanskoj ligi, uglavnom sa mlađim selekcijama.
Šahisti su igrali u II saveznoj ligi, zatim u Vojvođanskoj ligi, na turnirima za Kup Maršala Tita, a pojedinci su imali uspeha i u kategoriji pionira (Nenad Đuketić).
Košarkaši se takmiče u Bačkoj ligi - grupi Sever.
Fudbal je bio, i ostao, najpopularnija sportska igra. Klub je osnovan 1905. godine - pod imenom BAK (Bajmočki atletski klub). Posle oslobođenja, Sportsko društvo dobija ime Radnički. Sportski klubovi Bajmoka oduvek su bili mesto okupljanja napredne omladine.
U redovima Radničkog ponikli su fudbaleri D. Maravić, Vujević, R Maravić, S. Ivošcvić, I). Sabo i drugi, koji su igrali i u timovima I i II savezne lige. Fudbaleri su naročito imali uspeha 1959. godine,kada su igrali u šesnaestini finala Kupa Maršala Tita. U sezoni 1976/77. borili su se za ulazak u II saveznu ligu. Igrali su u Opštinskoj, Bačkoj i Vojvođanskoj ligi.
Najveći uspeh je ulazak u Vojvođansku ligu 1976. godine, gde se i sad nalaze.
Zasluge za razvoj sportskih aktivnosti imaju Nikola Fejsov (naročito prilikom izgradnje sportskog centra), zatim za fudbal - Boro Radojčić, šah - dr Čedomir Đuketić, rukomet - Karolj Bagi, a za sportske aktivnosti daka osnovnih škola - Gojko Vuksanović.

  Share on Facebook